
Další pořadí se liší dle názoru, nejčastější je ale toto pořadí: syrovátková bílkovina, vaječný bílek, játra a ledviny, maso, brambory, obiloviny, zelenina
Zdroje bílkovin můžeme posuzovat podle následujících hledisek: starvitelnost, složení aminokyselin, praktičnost, obsah nežádoucích látek. Uvedeme několik zdrojů.
Maso je nejlépe stravitelné ve vařené formě. Zejména tmavá masa obsahují značné množství cholesterolu. Obsahem ornitinu a karnitinu se v současné době doporučují masa kuřecí, rybí a králičí.
Vejce a jeho využitelnost a kvalita je značná. Nejlepší vlastnosti má sušený sprayovaný bílek.
Mléko obsahuje dvojí typ bílkovin, kasein a syrovátkové. U kaseinu dokáže organismus využít pouhých 20 % aminokyselin. U syrovátkové bílkoviny je situace jiná. Řadí se mezi nejkvalitnější a nejvíce používané v moderních přípravcích pro sportovce.



Rekvalifikační masážní kurzy: masér(ka)
Masáže:čínské,proti celuitidě, relaxační..Další články v této sekci: |