
Cukry, škroby, uhlovodany, glycidy tedy obecně sacharidy jsou tvořeny z jedné, nebo více molekul jednoduchých sacharidů. Můžeme je rozdělit do tří skupin:
Jednoduché cukry, jedno a dvou- molekulové (řepný cukr, glukosa, med), jsou rychle vstřebatelné.Při velké koncentraci mohou způsobit trávicí potíže(nad 5 %).
Polysacharidy,jejich molekuly jsou spojeny do velmi dlouhých řetězců. Pro racionální výživu velmi hodnotné . Při výkonu jsou ale organismem téměř nevyužitelné, protože trávicí soustava je odkrvená a chybí tedy enzymy nutné k rozště pení dlouhých řetězců.
Maltodextriny tvoří třetí skupinu a tvoří přechod mezi dvěma předchozími. Spojují v sobě přednosti dvou předchozích skupin. Především jejich vstřebatelnost a postupné uvolňování energie.



Rekvalifikační masážní kurzy: masér(ka)
Masáže:čínské,proti celuitidě, relaxační..Další články v této sekci: |